شخصیت شناسی مایرز بریگز (MBTI)
چقدر از زندگیتان راضی هستید؟ رابطهتان با شریک زندگیتان انرژیبخش و لذتآفرین است یا پر تنش و فرساینده؟ در تربیت فرزندانتان و ارتباط با آنها با چالش روبرو هستید یا این ساعتها لحظات خوش زندگی شماست؟ آیا از شغلتان لذت میبرید؟ آیا این همان مود علاقهتان است؟ شغلتان چقدر با تحصیلات شما ارتباط دارد و هردوی آنها چقدر منطبق بر رویاها، توانمندیها و در واقع خود اصیل شما هستند؟ رابطهتان با همکارانتان چطور است؟ به همین سوالها در مورد افرادی که خوب میشناسید؛ فکر کنید.
حالا تصور کنید اگر پاسخ افراد به همه این سوالها مثبت باشد، میانگین راندمان کاری، کیفیت زندگی و شادمانی جامعه چه جهش بزرگی خواهد داشت!
اکتشاف درونی اگر تنها کلید انسان برای تجربه این موقعیت نباشد؛ احتمالا در دسترسترین آنهاست. کار نظریه های شخصیت کمک به شناختن ابعاد مختلف افراد است. از میان نظریههای شخصیت؛ نظریه شخصیت مایرز بریگز در کنار عمق و غنای نظری یکی از سادهترین این ابزارها برای اکتشاف درونی و رشد شخصی است. اگر مهارتهای ارتباطی، شیوههای فرزندپروری و رشد حرفهای را از شاخههای فرعی رشد شخصی در نظر بگیریم؛ بزرگنمایی نیست که بگوییم با یک تیر چند نشان زدهایم.
در تیپ شناسی MBTI همه انسانها دارای چهار بعد اصلی هستند:
با توجه به تعامل این ۴ بعد، ۱۶ تیپ شخصیتی به وجود میآید که هر یک ویژگیهای جهانشمول و مشخصی دارند. همانطور که میبینید هر یک از از این چهاردسته روی یک طیف قرار دارند و کمتر پیش میآید که مثلاً فردی ۱۰۰% برونگرا و به کلی فاقد درونگرایی باشد.
منبع انرژی: ما انسانها بر اساس منبع دریافت انرژی روانی یا بیشتر برونگرا هستیم یا درونگرا. یعنی باتری روان ما یا در تعامل با محیط پیرامونمان شارژ میشود یا در خلوت با خودمان.
موضوع توجه: بیشتر دریافتهای حسیها از طریق حواس پنجگانه صورت میگیرد. پس طبیعی است که بیشتر متوجه زمان حال و موضوعات ملموس و عینی باشند. اما شهودیها بیشتر به احتمالات، الگوهای کلی و کشف روابط بین اطلاعات دریافتی توجه دارند، بنابراین ذهن و نگاهشان در آینده سیر میکند.
تصمیمگیری: ما و همه همنوعانمان یا بیشتر تمایل به تصمیم گرفتن بر مبنای قضاوتهای احساسی خود داریم و یا بر اساس معیارهای عینی و بیرونی تصمیم میگیریم. احساسیها بیشتر به تاثیر تصمیم هایشان بر افراد فکر می کنند در حالی که برای تفکریها هدف و پیامدهای منطقی هر عمل مهم است.
سازماندهی: وقتی نوبت به سازماندهی میرسد، ما یا بیشتر تمایل به نظم و ترتیب و قابل پیشبینی بودن امور داریم و به تعبیر خانم مایرز و دخترش قضاوتی هستیم و یا با گشودگی به استقبال تغییرات و تجربههای جدید میرویم و موجسواری میکنیم که در این صورت ادراکی هستیم.. اگر ندانیم که ما با این ویژگیها متولد میشویم و شخصیت تقریباً در تمام عمر ثابت میماند ممکن است سالها تلاش برای تبدیل شدن به آنچه که واقعا نیستیم، ما را به فردی فاقد اعتماد به نفس، افسرده و در خوشبینانهترین حالت، ناراضی تبدیل کند. در حالی که اگر گوهر اصیل وجودمان را بشناسیم با حرکت در راستای موهبت های درونیمان میتوانیم هر روز به فردی شادتر کارآمدتر و درخشانتر تبدیل شویم.
برای کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت نام در کارگاه، با ما تماس بگیرید.